ВЕЧЕ ИМАТЕ РЕГИСТРАЦИЯ? ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ:

Как да гледам спектакъла

За да наблюдавате спектакъла "Царевград Търнов - звук и светлина" е необходимо да направите справка за предстояща дата на която спектакълът ще бъде излъчван. Предстоящите обявени дати можете да разгледате в раздел ИЗЛЪЧВАНИЯ на сайта.

Сред обявените дати има два вида спектакли - безплатни излъчвания и такива с билети.

В дните, за които е обявено безплатно излъчване можете да наблюдавате спектакъла от подножието на крепостта Царевец, като заемете място на площад „Цар Асен I“. При безплатни излъчвания на шоуто осветлението на площада се изгася, а движението на автомобили в повечето случаи се отклонява по обходни маршрути.

Когато е обявена дата за излъчване с билети е необходимо да закупите билет през системата на сайта. Билетите за деца до 18 г. (удостоверява се с документ) са с намаление. Деца до 7 години не заплащат билет (при положение, че не ползват отделно място).

Вашите билети важат за панорамната тераса (известна още като VIP площадка) за наблюдение на спектакъла, която се намира на ул. „Никола Пиколо“ №6 във Велико Търново, зад Катедрален храм "Рождество Пресв. Богородица" (на нивото на катедралата). Залата е остъклена и климатизирана, и има най-добрата гледка към хълма "Царевец", така че зрителите да наблюдават удобно спектакъла при всякакви метеорологични условия.

По време на платените излъчвания звук на площада няма, а той се чува само на панорамната тераса.

Понякога е възможно да виждате и налични билети за продажба при обявени безплатни излъчвания. Това са случаи, в които спектакълът ще може да се наблюдава безплатно от площада пред Царевец, но за желаещите има възможност да гледат от VIP площадката срещу заплащане.

В случаите, когато няма обявени предстоящи дати за излъчване, съвпадащи с вашето посещение е възможно излъчване на спектакъла срещу заплащане и предварителна заявка. За такива групови посещения и заявки можете да се свържете с нас на телефон +359 885 08 08 65 или електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..